Biografie

Al op jonge leeftijd werd Willem Goochel (Wilfred) geboeid door trucjes van zijn vader. Toen hij als kleine jongen bij zijn vader op schoot zat in de woonkamer, liet zijn vader zijn trouwring verdwijnen. Daarna moest Wilfred van hem in de koelkast kijken. En jawel hoor, daar lag dan zijn trouwring. Het maakte een ongelooflijk verpletterende indruk op deze kleine jongen! Kon zijn vader nu wonderen verrichten of was het maar een trucje? Pas jaren later bleek het laatste waar te zijn. Terwijl Willem Goochel bij zijn vader op schoot zat was zijn moeder eten aan het koken in de keuken. Achter zijn rug om maakten vader en moeder de afspraak dat zij haar trouwring in de koelkast moest leggen…. de rest spreekt voor zich.

Dit trucje is de trikker geweest voor zijn grote belangstelling naar de goochelkunst. Vanaf dat moment begon de zoektocht naar goocheldozen, goochelboeken en nieuwe trucs. Zodra de TV-gids op de deurmat viel was Willem Goochel er als de kippen bij om te kijken of er ook een goochelprogramma op TV was. De ‘goochelhonger’ moest gestild worden. Vanaf die tijd wilde hij hoe dan ook goochelaar worden.

Inmiddels verzorgt deze goochelaar al meer dan 15 jaar in het gehele land goocheloptredens voor familiefeesten, basisscholen, bedrijfsevenementen, personeelsfeesten, sinterklaasfeesten en verenigingen. Als close-up goochelaar hopt Willem Goochel van de ene naar de andere tafel om het uw gasten naar de zin te maken of daagt hij al goochelend de kinderen uit tijdens zijn professionele Kindershow.

Kinderen of volwassenen: het ligt hem allemaal even goed. Met veel enthousiasme probeert deze goochelaar zijn publiek momenten van verbazing en verwondering te laten beleven. Een belevenis als destijds de truc met de trouwring van zijn vader. Er bestaat niets mooier!