Willem Goochel laat veel stof achter... stof tot nadenken!

Over Willem Goochel
Waar het allemaal begon:

Bij zijn vader op schoot

De vader van Willem was op jonge leeftijd ook al bedreven in de goochelkunst. Op de zwart-wit foto uit 1958 staat hij op te treden op een huwelijksfeest van zijn zus. Nichtjes en neefjes kijken toe.

Verpletterende indruk

Al op jonge leeftijd werd Willem geboeid door trucjes van zijn vader. Als kleine jongen, bij zijn vader op schoot, liet zijn vader zijn trouwring verdwijnen. ‘Loop maar naar de keuken’, zei zijn vader. ‘en kijk maar in de koelkast’. Totale verbazing bij de kleine Willem toen de ring in de koelkast bleek te liggen. Het maakte een ongelooflijk verpletterende indruk op deze kleine jongen!

Kon zijn vader nu wonderen verrichten?

Jaren later kwam Wilfred (zijn echte naam) erachter hoe dit trucje werkte. Het geheim: Zijn vader had met zijn moeder, die op dat moment in de keuken stond te koken, afgesproken haar trouwring in de koelkast te leggen… De rest spreekt voor zich.
Het trucje met de trouwring is hoe dan ook de trigger geweest voor zijn grote belangstelling naar de goochelkunst. Vanaf dat moment begon de zoektocht naar goocheldozen, goochelboeken en nieuwe goocheltrucs.

Goochelprogramma’s op TV

Zodra de TV-gids op de deurmat viel was Wilfred van Wieren (zijn echte naam) er als de kippen bij om te kijken of er ook een goochelprogramma op TV was. De ‘goochelhonger’ moest gestild worden. Vanaf die tijd wilde hij hoe dan ook goochelaar worden.

Inmiddels verzorgt deze goochelaar al meer dan 25 jaar in het gehele land goocheloptredens voor allerlei gelegenheden als rondlopende tafelgoochelaar.

Voor alle leeftijden

Kinderen en volwassenen: het ligt hem allemaal even goed. Met veel enthousiasme probeert deze tafelgoochelaar zijn publiek momenten van verbazing en verwondering te laten beleven. Een belevenis als destijds de truc met de trouwring van zijn vader. Er bestaat niets mooier!

Hoe doet ie dat? Was een veelgehoorde opmerking op ons evenement
Super amusante en originele toevoeging van ons feest
Hij heeft me gef*ckt! Maar hoe dan?
Ik heb mij verbaasd, ik heb gelachen, maar frustrerend was het ook

Tafelgoochelen...

 • is informeel
  de goochelact vindt plaats bij een klein gezelschap terwijl het feest op de achtergrond gewoon doorgaat
 • is persoonlijk
  omdat de goochelaar de gasten al rondlopend aan tafel ontmoet
 • is hilarisch
  omdat er vaak snel en adrem geimproviseerd wordt
 • doorbreekt stiltes
  in het geval de gasten aan tafel elkaar nog niet kennen
10 vingervlugge vingers worden gesmeerd en geslepen voor een magische belevenis

Waarom zou ik een tafelgoochelaar boeken?

Omdat tafelgoochelen een informele en toegankelijke vorm van goochelen is. Een tafelgoochelaar is een goochelaar die zich verplaatst van tafel naar tafel tijdens uw evenement / feest, waarbij de tafel waaraan uw gasten zich bevinden dienst doet als het podium waarop de goocheltrucs vertoond worden.